Forum Fotosesja Strona Główna Fotosesja
Fotosesja - forum amatorów fotografii
 
 POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

[canon and nikon] DSLR Remote Pro and NKRemote

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Fotosesja Strona Główna -> Oprogramowanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Teomo



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 97

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 19:42    Temat postu: [canon and nikon] DSLR Remote Pro and NKRemote Odpowiedz z cytatem

Znalazłem fajny programik, niestety darmowa wersja to tylko TRIAL.
Nikonowska (NKRemote) wersja kosztuje 98$ a Canonowska 95$.

Program służy do sterowania aparatem za pomocą komputera. Można zmienić wszelkie ustawienia takie jak iso, czas naświetlania itd.
Jest również automatyczny podgląd po zrobieniu zdjęcia, można przełączyć na pełny ekran lub normalnie. Migawkę też można wyzwalać poprzez kliknięcie przycisku lub skrótu klawiszowego.


Jeśli aparat ma tryb Live View to w programie też można podglądać, jest taka opcja.


Strona producenta: www.breezesys.com
Strona DSLR Remote Pro: http://www.breezesys.com/DSLRRemotePro/index.htm
Strona NKRemote: http://www.breezesys.com/NKRemote/index.htm


Można też zdobyć wersje pełną za darmo, ale to już każdy chyba wie jak Very Happy

Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama






Wysłany: Czw Lip 23, 2009 19:42    Temat postu:

Powrót do góry
drontal



Dołączył: 30 Lip 2008
Posty: 300
Skąd: szałsza/gliwice

PostWysłany: Sob Sie 01, 2009 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w oprogramowaniu canona jest program do sterowania za pośrednictwem komputera. Darmowe Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Nazwa Skype
Teomo



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 97

PostWysłany: Pią Sie 14, 2009 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale żeby go mieć trzeba zainstalować masa innych podprogramów. A jak ktoś zgubił płyty, to co w tedy...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
dimt
Gość





PostWysłany: Sob Sie 15, 2009 22:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wejść na stronę Canona i go sobie ściągnąć?
Powrót do góry
Teomo



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 97

PostWysłany: Pon Wrz 14, 2009 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na stronie Canona niema oryginalnych programów [zwykłych wersji] które umieszcza na płytce. Są tylko uaktualnienia Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama






Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 21:25    Temat postu:

Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Fotosesja Strona Główna -> Oprogramowanie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Fotosesja  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group